BKRK-award #SMAAK

BKRK-award #SMAAK
Elk jaar organiseert VAKlab, het expertisecentrum rond vakmanschap en ondernemerschap in Bokrijk, de BKRK-award met als doel creatieve talenten en vakmensen uit te dagen, te ondersteunen en te begeleiden in hun weg richting ondernemerschap. Met de BKRK-award zijn Bokrijk en VAKlab op zoek naar de innovatieve ondernemende vakmens van morgen, die met zijn expertise open staat voor innovatie en relevantie in de toekomst. Dit kan met vele verschillende materialen en in vele verschillende producten tot uitwerking komen.
Tijdens de 7de editie van de BKRK-award lag de focus op het thema smaak. VAKlab ging op zoek naar een product of project dat de smaakbeleving naar een hoger niveau tilt. Duo Studio Karen Wuytens en Studio Pieter Stockmans wonnen de wedstrijd met hun Conversation Cup, een setje ‘zorgkopje’ dat uitnodigt om samen koffie te drinken, te verbinden of te praten over verlies. Dit duo werd bekroond tot de winnaar na een publiekstemming en de stemmen van een professionele jury. 
De wedstrijd won meer dan 40 inschrijvingen, waaruit nadien de 10 sterkste geselecteerd werden. Uiteindelijk streden 3 finalisten voor de overwinning. Tom Fonteyn ontwikkelde samen met Studio Segers een serviescollectie ‘ZIN’ voor mensen die als gevolg van dementie kampen met geur-en smaakproblemen. Jo den Haernynck en Dirk Vrints van Archijewel creëerden een handjuweelobject dat het midden houdt tussen servies en bestek.

Georganiseerd door

VAKlab | Bokrijk

Locatie

Dam 2a, 8500 Kortrijk, Belgium
NL EN
Wonder – Kortrijk Creativity Festival – 20.10 - 06.11.2022