Living Summer School

Living Summer School
De Living Summer School is een project van Bolwerk, Eiland Collective en Start@K. Bij de Living Summer School geloven we dat creativiteit en ondernemerschap hand in hand gaan om onze complexe sociaal-maatschappelijke problemen aan te pakken. Daarom organiseren we elk jaar een internationale summer school; een educatief programma dat ruimte laat voor discussie, confrontatie en experiment rond deze sociaal-maatschappelijke topics.
Tijdens de Living Summer School gaan jongeren met heel verschillende achtergronden aan de slag met deze uitdagingen. De focus op sociale en maatschappelijke thematieken is essentieel: we willen onze jonge generatie actief engageren als het gaat over dit soort van uitdagingen, als designers, als ondernemers, als sociaal activisten, … en willen hen zo de mogelijkheid bieden om zaken vanuit een ander perspectief te bekijken. 
In 2022 gingen onze jongeren aan de slag met duurzaamheid – in de breedste zin van het woord – binnen het thema van huisvesting: Living Blocks. 
Ontdek hoe ze dit onderwerp exploreerden, documenteerden en de discussies aangingen. Een expo van de resultaten is te vinden in de vitrine van K-orner, aan de Jan Persijnstraat.

Georganiseerd door

Bolwerk, Eiland Collective en Start@K

Locatie

Rijselsestraat 23, 8500 Kortrijk, Belgium
NL EN
Wonder – Kortrijk Creativity Festival – 20.10 - 06.11.2022