Menu
Wonder Creativity Festival WONDER Creativity Festival – 19.10 - 05.11.2023

Mimesis #03 expo, raaklijnen tussen design en kunst.

Mimesis #03 expo, raaklijnen tussen design en kunst.
4n20 is een ruimte voor kunst in een voormalig weefatelier. Een ruimte die geschiedenis ademt, een relict van het textielverleden in Kortrijk. Het atelier heeft een ziel en is de drager van de kunst die er getoond wordt.

Met 'Mimesis' worden de raaklijnen afgetast tussen kunst en design, evenwel met een iets andere, eigen 4n20 insteek. Een interessante dialoog wordt aangegaan, met kunstenaars en designers onder elkaar, en met de bezoeker.

Openingsuren:
donderdag; 14u - 19u (tijdens de 4n20 Talks langer open)
vrijdag: 14u - 19u
zaterdag: 14u - 19u
zondag: 14u - 19u
 

Je kan meteen heel wat vragen stellen: wat is het verschil tussen design en kunst? Is design een object of een omgeving louter 'mooier maken' met behoud van (of herinnering aan) de functionaliteit? Wanneer wordt dat vormgeven kunst? Schept kunst eerder een imaginaire wereld? Valt er een duidelijke grens te trekken? Wordt van kunst eerder verwacht dat het het gemoed raakt of de gedachte triggert? En van design dat het enkel 'mooi oogt'? 

Groepstentoonstelling met werk van: Alexander Bossuyt - Brantt - Katleen Deleu – Christophe Denys -  Lieve D’hondt – Brecht Heytens – Stefaan Onraet - Free Pectoor – Thibeau Scarcériaux 

4n20 nodigt met Mimesis een selecte groep van kunstenaars, ontwerpers en fotografen uit, om enkele werken te selecteren die hun affiniteit rond deze raaklijnen in hun eigen beleving weergeven. Elk van hen installeert zich in de 4n20 Ruimte voor Kunst en iets verder ... 


Bij 4n20 stellen ze niet enkel tentoon. 
Met de 4n20 TALKS, 4 avonden, is er spreekruimte voor wie wil BeWonderd worden. We creëren Ruimte om te verWonderen, met de sprekers, met de kunstenaars, door en met elkaar. 
02 nov - 20u:  4n20 Talk met Dries Depoorter: Dries komt ons verWonderen over zijn digitale wereld in privacy, artificial intelligence, surveillance en sociale media. 
09 nov - 20u: 4n20 Talk met Tom Callebaut  van TC-Plus over de miniatuurkamers van de Verbeelding. 

Georganiseerd door

4n20 Ruimte voor Kunst

Locatie

4n20
Jakob van Arteveldelaan 24
Kortrijk
Wonder Creativity Festival