Menu
Wonder Creativity Festival WONDER Creativity Festival – 19.10 - 05.11.2023

Cabaret voltaire anno 23

Cabaret voltaire anno 23
De taal zit ons niet mee; er is maar één woord voor design, terwijl er veel invullingen zijn voor dit woord. Design is een heel breed spectrum dat gaat van kunst-installatie tot industrieel, medisch, engineering, ... Design omvat product, meubel, textiel, illustratie, services en veel meer. Als men vandaag spreekt over design wordt er de laatste jaren vaak gefocust op een kleine specifieke invulling van het woord. Het gaat dan vaak over het conceptuele, bijna filosofische invulling van het woord "design" waar het design stuk wordt beschouwd als een kunstwerk. 

Vele startende designers zoeken hun plaats in dit spectrum. Is hoe we nu bezig zijn nog relevant in een veranderde maatschappij? Ben ik een kunstenaar die ontwerpt voor andere kunstenaars of wil ik met mijn designs voor een bredere impact gaan en uitbreken uit het designers wereldje? Word ik zo gedwongen tot een grotere schaal en breng ik zo mee tot het probleem? Zouden we beter niet stoppen met ontwerpen? De sector zit met veel tegenstrijdigheden waar een designer vaak op blokkeert. Hoe kunnen we als designer omgaan met deze blokkage?

In dit kader komen we samen met het collectief met verschillende designers uit verschillende contexten om te praten, brainstormen, filosoferen, denken, doen, ... In de hoop een antwoord te vinden op deze onantwoordbare vragen.

Georganiseerd door

Yani Vandenbranden + collectief

Locatie

Atelier Nooitgedacht
Hendrik Consciencestraat 36
Kortrijk
Wonder Creativity Festival