Menu
Wonder Creativity Festival WONDER Creativity Festival – 19.10 - 05.11.2023

Rebuilding

Rebuilding
Evy Toye (°1980)  is kunstenaar in de schilderkunst en houdt van uitgesproken kleuren waardoor ze een levendigheid in haar werken bekomt. Een andere, nieuwe wereld lijkt te ontstaan die ons meevoert doorheen die kleuren en verschillende lagen verf. Steeds opnieuw wordt er iets nieuws onthuld. Ze speelt met verschillende technieken waar potloodlijnen en transparante lagen zich afwisselen met grovere verfstructuren.
Tijdens het proces van het maken van een schilderij zoekt en voelt ze tot ze een evenwicht heeft gevonden. De dualiteit en tegelijk de balans tussen de organische natuurlijke vormen en het strakke menselijk architecturale zijn haar signatuur. Evy neemt ons mee in een beeldwereld waar verdwalen, verbeelding en hoop centraal staat.
Door het evenwicht in haar schilderijen verwijst ze naar de vraag ‘Hoe vinden we het evenwicht tussen de mens en de natuur terug?’ De schilderijen inspireren en bieden hoop op het vinden naar antwoorden op deze vraag. Evy wilt via haar werken een positieve blik werpen op de toekomst. Ze zoekt naar een verschuiving van individualiteit naar samenhorigheid, van onzekerheid naar geloven…
Ze vertelt een verhaal van hoop voor de verschillende uitdagingen waar we voor staan, hoop in het vinden van een nieuw evenwicht. 
Ze wilt de kijker meenemen in sprekende werelden om te verdwalen en opnieuw te vinden. Iedereen kan geïnspireerd worden om de wereld via een andere bril te bekijken. Iedereen maakt zijn eigen verhaal van jong tot oud, ondernemer of ontwerper, individu of groep… 
De intense achtergrond lijkt te versmelten met de strakke vormen. Deze geven een begrenzing in de oneindigheid van het natuurlijke waardoor ze een rust ervaart in haar eigen chaos. De werken creëren op die manier een hoopvol verhaal tussen beide tegenpolen, mens en natuur. Door de versmelting van de twee verschillende stijlen, komt er een uniek werk tot stand. 
Evy Toye volgt haar opleiding aan AHA Academie Harelbeke en specialiseert zich in de schilderkunst. Ze stelde reeds vele malen solo als in groep tentoon op verschillende locaties in Vlaanderen. Ook in de toekomst staan er meerdere expo’s op de planning.

Georganiseerd door

Evy Toye

Locatie

Broelkaai 6
Broelkaai 6
Kortrijk
Wonder Creativity Festival