Menu
Wonder Creativity Festival WONDER Creativity Festival – 19.10 - 05.11.2023

Lost heartbeats

Lost heartbeats
In de Broeltoren kom je dit najaar helemaal tot rust. De Vlaamse artiest Stijn D'Hondt onthult er vijftien verliesverhalen op een audiovisuele manier. De kunstwerken zijn gebaseerd op de hartslagen van gesprekspartners die elk een andere vorm van verlies meemaakten. De interactieve expo Lost Heartbeats neemt je mee in het meest universele gevoel van allemaal: loslaten en anders leren vasthouden.

Openhartigheid als taboedoorbreker.

Uit onderzoek blijkt dat je verschillende soorten hartpijn kan ervaren tijdens een rouwproces. Die pijn is niet alleen voelbaar, maar ook zichtbaar in je hartcurve. Deze afwijkingen vormden de inspiratie voor Lost Heartbeats, de nieuwe kunstlijn van Stijn D’Hondt. Tijdens een openhartig gesprek met mensen die een verlieservaring meemaakten, nam Stijn hun hartslag op. Aan de hand van deze unieke hartslagen creëerde hij nostalgische landschappen via datavisualisatie en persoonlijke details uit de gesprekken. 

De verhalen en de kunstwerken worden voor het eerst getoond aan het grote publiek. Als bezoeker word je uitgedaagd om te luisteren en te kijken naar de harten van boegbeelden en jezelf. 

Met dit project wil Stijn D'Hondt het taboe rond rouwen doorbreken en bespreekbaar maken. ‘Het gaat niet enkel over de dood, ik wilde ook verhalen brengen over liefdesverdriet, het afscheid van een goed functionerend lichaam, een gezonde planeet, een huisdier of een thuisland. Het is net de variëteit van verlies die ik onder de aandacht wil brengen.’ 

Georganiseerd door

Stijn D'Hondt

Locatie

Broeltoren
Broelkaai
Kortrijk
Wonder Creativity Festival