Menu
Wonder Creativity Festival WONDER Creativity Festival – 19.10 - 05.11.2023

Pure – Brittle – Energy

Pure – Brittle – Energy
PURE – NATHALIE PONTEGNIES (GLAS)
Zand transformeert zich naar glas. Het glas stolt en krijgt een vaste vorm, het lijkt een ei, een cocon een doorkijkraam naar de omgeving.
Takjes onderweg gevonden, raapsels worden een collage, assemblage. De verhalen tonen flarden uit het leven, soms heel transparant, soms heel warrig. Een momentopname die wordt vastgelegd.
Materie wordt herwerkt, gekleurd, gevijld, gewreven, gekleefd, gerecycleerd.
Nieuw werk ontstaat uit een oude identiteit, samen met assistentiewoningen Budalys.

BRITTLE – AYLA CASTELEIN (TEXTIEL)
Broosheid bij het menselijke lichaam staat voor een toenemende staat van fragiliteit. Doorheen de jaren worden we fysiek fragieler en breekbaarder. Niet enkel natuurlijk ouder worden zorgt voor deze vergankelijkheid, ook diverse obstakels kunnen deze beïnvloeden en versnellen. Om deze veranderingen te accepteren is er draagkracht nodig van het individu en omgeving.
De relatie tussen broosheid en draagkracht vinden we terug bij textiel.
Een materiaal, in zijn eerste stadium fragiel en breekbaar, wordt al eeuwen bewerkt door de mens. Het biedt ons bescherming en steun in dagdagelijkse taken.
Aan de hand van textielbewerking en de ambacht van het natvilten tracht Ayla Castelein de connectie tussen beide bloot te leggen. Dit zowel in individueel werk, als in samenwerking met anderen, zoals vzw Pamele.

ENERGY – DAMIENNE CHRISTIAENS (MIXED)
Zorggroep H. Hart gaat via diverse artistieke workshops thematisch aan de slag. Energie is onze metgezel in dit uniek project, waar samenwerking cruciaal is.
Voor sommigen geldt dit als een warme terugkeer naar gekende technieken, voor anderen nieuwe ontdekkingen waar energie en samenwerking centraal staan.

Georganiseerd door

Buda Gallery / Zorggroep H. Hart

Locatie

Buda Kitchen
Dam 2B
Kortrijk
Wonder Creativity Festival