Menu
Wonder Creativity Festival WONDER Creativity Festival – 19.10 - 05.11.2023

INSIDE OUT, STORIES 20*IPO

INSIDE OUT, STORIES 20*IPO
Industrial Product Design staat in de geschiedenisboeken geschreven. Voor de industriële revolutie ging het over functionaliteit: vork, lepel, mes, ploeg- of bootvorm. Later werd hier decoratie aan toegevoegd die een stijl weerspiegelde.

Door de tijd heen nam het métier andere vormen aan: typerend waren bijvoorbeeld de Art Nouveau beweging met overgang naar het Modernisme. Niet alleen stromingen, ook technologie en materialen, economische realiteit, individuele persoonlijkheden, enz., vormden design tot wat het vandaag is. Dikwijls beïnvloed door puur formalisme, fetisjisme of kitch. We beseffen het soms zelf niet (meer) waar het allemaal ooit is begonnen maar voor een opleiding als Industrieel Productontwerpen van Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, betekenen de roots én de toekomstvisies op design enorm veel. Ze geven richting aan ons ontwerponderwijs.

De impact van Kunstwerkstede De Coene op onze regio indertijd was heel groot. De impact van 30 jaar Industrieel Ontwerpen (master) en 20 jaar Industrieel Productontwerpen (professionele Bachelor) in het Industrial Design Center Howest, met haar 1500 creatieve designers is wellicht nog vele malen groter, maar aangezien we in het moment zelf leven, nog niet meetbaar. Met IPO zitten we ondertussen al 20 jaar in deze wereld van snel ontwikkelende, nieuwe designinzichten. Dit willen we in de kijker zetten door een academiejaar lang terug te blikken samen met onze alumni, bedrijven en partners, .... Weliswaar niet met een industrieel geschiedkundig verhaal maar aan de hand van producten die tonen wat er de laatste 20 jaar veranderd is en waar we de volgende 20 jaar voor staan. Onder de noemer INSIDE OUT bundelen we enkele momenten in het academiejaar 23-24. We brengen een fragment industriële ontwerpgeschiedenis tot leven, aan de hand van producten van de bedrijven waar onze alumni werken, of aan hebben meegewerkt.

Georganiseerd door

Howest, Industrial Product design

Locatie

Budafabriek
Dam 2
Kortrijk
Wonder Creativity Festival