Menu
Wonder Creativity Festival WONDER Creativity Festival – 19.10 - 05.11.2023

Lineair

Lineair
Linear is een geometrische tafellamp die bestaat uit verschillende lineaire vlakken die op een innovatieve manier tegenover elkaar zijn geplaatst.
 
Het stalen frame van de tafellamp bestaat uit een holle, geëxtrudeerde rechthoek die alle elementen van de lamp bevat. Daarna volgen twee vlakken die onder een hoek van ongeveer 45 graden naar de rechthoekige basis zijn gericht. Dit alles zorgt voor een heel mooi licht- en schaduweffect en de vlakken creëren een hoek waardoor het licht naar beneden wordt gereflecteerd.
 
Het ontwerp van Linear is op een aantal manieren beïnvloed door de Bauhaus kunstbeweging, vooral in het gebruik van materialen, constructie en stijl. Bijvoorbeeld het gebruik van metaal buigen en lassen, een ambacht dat enorm belangrijk was in die tijd. Daarnaast was de focus op functionaliteit van een product ook erg belangrijk in die periode, hoe minder design, hoe beter. Dit werd ook toegepast op de Linear tafellamp. Afgezien van de broodnodige metalen oppervlakken die gebogen en gelast moeten worden, is er verder geen overbodig ontwerp te vinden in de lamp. Het is teruggebracht tot de basis voor een minimalistische, op Bauhaus geïnspireerde tafellamp. Een eigentijds tintje wordt toegevoegd door de moderne en trendy kleuropties. Een combinatie die op elke manier aantrekkelijk is.
 
Linear kan worden gebruikt als een functionele tafellamp, maar is ook gemaakt om te worden gebruikt als een sfeerlamp die een gezellig licht geeft. De lamp bevat een 3000K LED dimbare lichtbron, de perfecte kleur licht om zowel een huiselijke gezelligheid als een functioneel licht te creëren. Daarnaast kan de helderheid ook worden geregeld via de knop die aan het snoer is bevestigd, hier kun je de helderheid dimmen naar de gewenste intensiteit!
 
De Lineair Tafellamp is een samenwerking tussen het Japanse verlichtingsmerk Y.S.M. Products en de Belgische productontwerper Baptiste Vandaele.

Baptiste Vandaele, geboren in Kortrijk, België, is een vernieuwende geest in de designwereld. Na een succesvolle sollicitatie aan het Royal College of Art in Londen voor een MA design products, besloot hij toch zijn eigen designstudio te beginnen om gerenommeerde merken te beïnvloeden met zijn manier van ontwerpen. 

Georganiseerd door

Baptiste Vandaele

Locatie

Dam 71
Dam 71
Kortrijk
Wonder Creativity Festival