Menu
Wonder Creativity Festival WONDER Creativity Festival – 19.10 - 05.11.2023

Seppe Dombrecht

Seppe Dombrecht
Zwarte krukjes en tafel: "I had time to think" is een set van vier krukjes en een tafel die het contrast en de wisselwerking van vervorming en restauratie onderzoekt. Elk object ontwikkelt zijn eigen karakter tijdens het creatieproces. Rechthoekige volumes worden uitgehard met lagen acrylhars. Deze primaire vormen, aanvankelijk delicaat en kneedbaar, krijgen een unieke identiteit naarmate elke laag stolt. Eenmaal volledig uitgehard worden de oppervlakken ruw en getextureerd. Daarna worden ze verfijnd door ze met de hand te schuren, wat resulteert in een zachtere en meer uitnodigende vorm. 

Lounge met poten: De ligstoel is een verrassende samensmelting van materialen en een unieke benadering van structureel ontwerp. Zes polyurethaan "voeten" ondersteunen een frame met zes poten. De plexiglas plaat wordt met zuignappen aan het frame bevestigd. Het frame en de doorschijnende plaat creëren een schaduwspel onder de stoel. 

Geprinte vazen: De 3D-geprinte keramische vazen verkennen de grenzen van wat mogelijk is met deze productiemethode. De digitaal gebeeldhouwde vazen bestaan volledig uit klei en worden ondersteund door vijf poten. 

Georganiseerd door

Seppe Dombrecht

Locatie

Dam 71
Dam 71
Kortrijk
Wonder Creativity Festival