Menu
Wonder Creativity Festival WONDER Creativity Festival – 19.10 - 05.11.2023

The Fiber chair family, giving new life to plastic waste

The Fiber chair family, giving new life to plastic waste
De kunststof stoel heruitgevonden.

Samen met het Deense meubelmerk Muuto brengt De Beste Kamer het duurzame en circulaire verhaal van hun Fiber stoelen.

Het iconische ontwerp van Iskos-Berlin werd in 2014 op de markt gebracht. Hun eigen, moderne interpretatie van een kuipstoel uit kunststof legt de klemtoon op een sculpturaal design met brede zit voor comfort. Daarnaast kiezen ze ervoor om houtvezel toe te voegen aan het basismateriaal van de kunststof. Dit zorgt voor een tactiel design met een unieke expressie.

Recent kondigde zich een nieuwe generatie Fiber stoelen aan met een zitting uit minstens 80% gerecycleerde kunststof, gewonnen uit postindustrieel afval, en FSC™ gecertificeerde houtvezels. In de tentoonstelling ‘Giving new life to plastic waste’ worden op interactieve wijze de verschillende stappen getoond van grondstof, over product design, tot afgewerkte Fiber stoel. Hoe slaagden ze erin om de kunststof te vervangen door gerecycleerd materiaal zonder toegevingen te doen aan het bestaande design of kleurenpalet?

Kom kennis maken met de volledige collectie Fiber stoelen en leer hoe deze vernieuwing past binnen de bredere duurzaamheidsstrategie van Muuto. Door het gebruik van toekomstgerichte materialen, technieken en een portie creatieve durf is het de ambitie van Muuto om een nieuw perspectief te bieden op Scandinavisch design.

Georganiseerd door

De Beste Kamer & Muuto

Locatie

De Beste Kamer
Overleiestraat 3
Kortrijk
Wonder Creativity Festival