Menu
Wonder Creativity Festival WONDER Creativity Festival – 19.10 - 05.11.2023

Reflections

Reflections
De galerij Art and Design Productions – Sionstraat 50 Kortrijk, brengt tijdens het Wonder Festival  en ART WEEKEND KORTRIJK de expositie -REFLECTIONS- een tentoonstelling met een thematische selectie van recent abstract werk van HANS SOENEN, fotografie van Nadia Anemiche (FR)  met onder andere“ Still Water “ en een video-installatie van filmmaker Nikolaas Boucquey, “Darkentries”.  Alle drie brengen ze een persoonlijke interpretatie van het thema. Hans Soenen en Nadia Anemiche gaan een boeiende interactie aan tussen hun beider oeuvre.
 
www.artanddesignproductions.be

Hans Soenen 
/Reflections one/
“Reflections”  
Monumentale, verticale en panoramische abstracte acrylverf schilderijen reflecteren over de dingen waar we dagelijks aan voorbij gaan. De captatie of poging tot captatie van het moment zelf waarin we iets waarnemen. De toevallige weerspiegelingen op glas of water, vlak of gebogen, verrassen in hun eenvoud. Niet het onderwerp is van belang maar wat het licht met het onderwerp doet. De kunstenaar vertaalt dit ‘kijken naar’ in verf en neem de toeschouwer mee in zijn wereld van verwondering.  Suggestief, bewegelijk, met onvatbare composities zonder einde of begin, een captatie van het wonderlijke nu. 
Al vier decennia lang is de Belgische kunstenaar en ontwerper Hans Soenen gepassioneerd door kunst en design. Tweeëntwintig tentoonstellingen verder zijn zijn vroegere figuratieve schilderijen geëvolueerd naar abstract werk, soms geometrisch, soms dynamisch en suggestief. In monumentale acrylverf schilderijen toont hij zijn virtuositeit in compositie en kleurgebruik en brengt hij zijn persoonlijk verhaal. 
 Nadia Anemiche.( FR)
/Reflections two/
“Still Water”


Nadia Anemiche
|  | Nadia Anemiche nadiaanemiche.com
Nadia Anemiche woont en werkt te Rijsel ( FR) 

Na haar studie toegepaste kunsten (ENSAAMA, Parijs; DNSEP - ENA, Cergy Pontoise) vestigde ze zich in 1992 in Lille als freelance grafisch ontwerper. 
Ze is gespecialiseerd in culturele communicatie en begeleidt musea en lokale overheden bij het ontwerp van communicatiemiddelen, publicaties en tentoonstellingen.
In 2010, tijdens haar eerste reis naar Japan, keert ze terug naar de fotografie.
Zoals ze zegt: "Mijn fotografische zoektocht kan eenvoudig worden samengevat: loslaten en het moment vieren. Elk moment dat ik zie bevat een geheim, een element van toeval. Het zichtbare met het onzichtbare verbinden, het licht met het donker, het onduidelijke met het precieze, het reële met het imaginaire... dat is de uitdaging van mijn werk."

STILL WATER  (À FLEUR DE L'EAU)

De serie 'À fleur de l'eau' is het resultaat van een artistieke opdracht van het Syndicat Mixte d'Adduction des Eaux de la Lys, een rivier die ontspringt in Lisbourg en samenvloeit met de Schelde in Gent. Deze installatie zuivert het water van de Leie en brengt het naar de agglomeratie van Lille en het voormalige mijnbekken.

Het artistieke idee van Nadia Anemiche getuigt van deze complexe apparatuur én dit complexe proces en maakt het eerder voelbaar dan zichtbaar.

Ze wandelde door "vloeibaar territorium", langs de vertrouwelijke paden van waterleidingen, veel ruimte latend voor het toeval dat haar werkproces kenmerkt.

De serie wordt gepresenteerd in de vorm van visuele kronieken gebaseerd op de vier seizoenen en biedt een poëtische vergelijking met de apparatuur van de fabriek.

Nikolaas Boucquey
/Reflections three/ 
SHORT FILM TAKING TIME - DARKENTRIES (2021)   Short Film
Op zoek naar het comfort van verhalen en collectieve rituelen, in de cocon van de virtualiteit en tussen de scheuren van botsend gebeurtenissen. Laten we poëtische nomaden worden, bewust van de tijdelijk realiteit, op ons gemak met de surreële vreemdheid van deze wereld, en de weg zelf omarmen. Is er een meer donkere verf dan grijs voordat je aan een nieuw bestaan begint? 
De kortfilm Darkentries is een uitnodiging voor een trip naar een vreemd maar toch vertrouwd landschap. Dit bewegend gedicht van beelden, geluid, muziek en woorden is opgenomen in Antwerpen, de dag voor de lockdown in het najaar van 2020.
 Written/directed/photography/music/poetry by Nikolaas Boucquey 
Nikolaas Boucquey vertrekt van een fysieke plaats en ontwikkelt organische kortfilms waarin grenzen en realiteit oplossen. In deze nieuwe wereld, in het nu, reflecteert hij, en raakt de thema’s van vandaag aan: leven in de stad, co-existentie, virtualiteit, polarisatie en agency. 
Award Winner - Luis Bunel Memorial Awards 2022 
Official Selection Inspired By - Triennale Brugge 2021
Official Selection Best Short Experimental - IndieX Film Fest - Los Angeles 2021
Official selection Best Short Experimental - AltFF Alternative Film Festival - Toronto 2021
Official Selection - Toronto Lift-Off Film Festival 2023
Honorable Mention - 8&HalFilm Awards 2022
Finalist - Echonation Audio and Film Festival 2022

www.artanddesignproductions.be

Georganiseerd door

Galerij Art and Design Productions

Locatie

Galerij Art and Design Productions
Sionstraat 50
Kortrijk
Wonder Creativity Festival