Menu
Wonder Creativity Festival WONDER Creativity Festival – 19.10 - 05.11.2023

WONDERfull drawings

WONDERfull drawings
In de WONDERbar van Parazaar ontdek je het werk van drie illustratoren: Elise Vandeplancke, Xavier Truant en Flore Deman.
 
Flore Deman is een prijswinnende illustrator met een veelzijdig portfolio dat zowel editorial illustraties voor kranten en magazines, (kinder) boeken, covers en packaging als persoonlijk werk omvat. Ze brengt vaak belangrijke sociale kwesties aan de orde, zoals mensenrechten, geestelijke gezondheid, opwarming van de aarde, seksisme en racisme. Ze wil een stem geven aan degenen die gehoord moeten worden. Haar fijngevoelige, speelse tekeningen worden steevast gekruid met een pittige portie kleur en laten zich nog het best vertalen als een feeëriek universum waarin ze haar toeschouwer zachtjes, laag na laag, meeneemt naar de kern van het verhaal.

Op Wonder toont ze een handgemaakte vier kleuren zeefdruk 'Acrobats' en een limited edition print 'L'Hommage', een ode aan de kunststroming art nouveau met architecturale invloeden.

Xavier Truant is een tekenaar die altijd geboeid is door het architecturale. In eerste instantie, letterlijk door de decors waarin zijn figuren
zich voortbewegen. Maar ten tweede ook door de manier van tekenen. Veelal druk, maar tegelijk uitgepuurd. Met de perspectieflijn als leidraad werkt hij in de traditie van de klare lijn. Een term die door Joost Swarte werd bedacht bij het omschrijven van het werk van Hergé. In zijn oeuvre gaat hij op zoek naar het eigenmaken van die traditie.

Elise Vandeplancke (1992) is een illustrator die werkt en leeft in Kortrijk. Ze werkt voor nationale en internationale klanten zoals The Washington Post, The Wall Street Journal, Facebook Messenger, The Big Issue Taiwan, De Morgen,…
Naast haar illustraties die ze in opdracht maakt, is ze graag bezig met persoonlijk werk waar ze vrij kan experimenteren met vormen en materialen als olieverf, acryl, houtskool en pastel.

Georganiseerd door

Elise Vandeplancke, Xavier Truant en Flore Deman

Locatie

Parazaar Maison
Voorstraat 37
Kortrijk
Wonder Creativity Festival