Menu
Wonder Creativity Festival WONDER Creativity Festival – 19.10 - 05.11.2023

Retrospectieve Junior Design

Retrospectieve Junior Design
Retrospectieve Junior Design – tijdloos design uit Kortrijk

De retrospectieve Junior Design is een eerbetoon aan de bekroonde houten designmeubelen en het pedagogisch speelgoed van Pierre Grosjean & Jeanine Bouckaert. Stefan Grosjean, initiatiefnemer en zoon van, viert het 50-jarig bestaan van Junior Design met een tentoonstelling en herlancering van enkele meubels in beperkte oplage, vertaald naar de hedendaagse duurzaamheidsnormen. 

Pierre Grosjean en Jeanine Bouckaert startten Junior Design in de jaren ‘70. Een Kortrijkse interieurarchitect en kinderpsychologe, op het eerste gezicht geen evidente match, maar wel één made in heaven. Hun verschillende achtergrond maakte van hen ondernemers met een creatieve visie, durvers met een brede kijk, voor wie goed design altijd smart en global was. 

Al snel had Junior Design een klantenbestand ver buiten de Kortrijkse stadsgrenzen. De meubellijn werd bekroond met diverse awards en het "Gouden Kenteken" van het Design Center voor haar designbeleid. Ze maakte ook meermaals deel uit van Interieur Kortrijk in de jaren '70 & '80 en werd uitvoerig in de kijker geplaatst in Vlaamse en Europese pers.  

Georganiseerd door

Snowball

Locatie

Snowball
Evolis 104
Kortrijk
Wonder Creativity Festival