Broelkaai 6

Over

Creatieve hotspot aan de verlaagde Leieboorden. Ontdek er installaties, exposities en een zalig restocafé.

Openingsuren: woensdag tem zondag van 13u tot 19u.
Of op afspraak via info@designregio-kortrijk.be

WONDER programma

WE ARE THE NEXT GENERATION
WE ARE THE NEXT GENERATION
Georganiseerd door: Designregio Kortrijk
Ontdek de Belgische ontwerpers van morgen.

De expo is hét moment om kennis te maken met de volgende generatie ontwerpers en met de thema’s die hen wakker houden. Van architectuur voor de toekomst tot AR in gaming en van innovatief product design tot verbluffend grafisch ontwerp.
The Future of Mobility
The Future of Mobility
Georganiseerd door: Designregio Kortrijk
“De auto wordt in twijfel getrokken, het is niet langer een persoonlijk bezit! Welke weg slaan we in?”
Die vraag stellen UNESCO Cities of Design Saint-Etienne, Kortrijk, Graz, Detroit, Puebla en Turijn zich. Samen met lokale ondernemers, ontwerpers, studenten en het grote publiek willen we hierop een antwoord vinden. In Broelkaai 6 vind je enkele inspirerende projecten voor de toekomst uit deze steden, en kan je zelf via een app oplossingen mee bedenken.
Sohnarr Sjel
Sohnarr Sjel
Georganiseerd door: Sohnarr
De Sohnarr Sjel is een installatie ontworpen door muzikant-componiste Patricia Vanneste en architect Sam De Bock. Deze is langs de buitenkant bedekt met spiegelend glas en versmelt op deze manier met haar omgeving. Aan de binnenkant is de Sjel voorzien van een groot raam en één zitmogelijkheid gericht naar de buitenwereld toe. Door de boxen weerklinkt de muziek van Coral Dusk: een plaat die Patricia Vanneste componeerde en opnam tijdens haar soloreis in Zweden en Noorwegen. Als bezoeker word je uitgenodigd om jezelf even te vergeten bij het betreden van de Sjel. ‘As it’s by disappearing, that you connect.‘
TRIPOD-ll: Design in de publieke ruimte
TRIPOD-ll: Design in de publieke ruimte
Georganiseerd door: Intercommunale Leiedal
Publieke ruimte die uitnodigend is en een weldoordachte invulling creëert voor inwoners en bezoekers wint steeds meer aan belang. Het project TRIPOD-II biedt een uitgelezen kans om hier samen aan te werken. De algemene opzet van het project? Vertrekken vanuit 5 specifieke noden of opportuniteiten in de openbare ruimte en die dan uitwerken in cocreatie met de gemeenten, stakeholders, bedrijven en partners van Tripod-II. Het beoogde resultaat? 5 nieuwe producten en diensten die bijzonder veel potentieel hebben om toegepast en uitgevoerd te worden.
Cross Border Living Labs Preview
Cross Border Living Labs Preview
Georganiseerd door: Cross Border Living Labs (Interreg Vlaanderen-Wallonië-Frankrijk C2L3Play)
Designers en kunstenaars Jonas Vansteenkiste (Kortrijk, BE), François Vermeirsche, Promotech (Lens, FR) en Mathieu Demeuse, Ionnyk (La Hulpe, BE) tonen in preview de resultaten van hun project dat ze via de proefuin van het project Cross Border Living Labs (Interreg Vlaanderen-Wallonië-Frankrijk C2L3Play) een extra boost konden geven. Ze werkten daartoe samen met diverse experten uit de 3 regio’s.
NL FR