Texture

Over

Museum over Leie en vlas in het voormalige vlasverzendhuis. Dit museum vertelt hoe de Kortrijkse regio van een textielregio transformeerde in de toonaangevende regio van creatieve maakbedrijven.
Openingsuren: dinsdag tot en met zondag van 10u tot 17u

WONDER programma

Dark Uncles - Klaas Rommelaere
Dark Uncles - Klaas Rommelaere
Georganiseerd door: Texture
Klaas Rommelaere graaft in 'Dark Uncles' naar de wortels van zijn verleden. Hij spoort zijn eigen geschiedenis op en met naald en draad brengt hij ze tot leven. Rommelaere borduurt van 's ochtends tot 's avonds. En samen met vrijwilligers (de zogenaamde 'madammen') ontstaan levensgrote poppen en honden. Deze bewegen in een stoet door de tentoonstelling, naast een laan met totempalen en een reeks geborduurde werken en wandtapijten.
KUNSTENDAG VOOR KINDEREN: Interactieve rondleiding met workshop Dark Uncles / Mooss
KUNSTENDAG VOOR KINDEREN: Interactieve rondleiding met workshop Dark Uncles / Mooss
15 november
Georganiseerd door: Texture
Zin om samen met het gezin hedendaagse kunst te ontdekken op een verrassende manier? Kom dan zeker naar de Kunstendag voor Kinderen in Texture en ontdek de expo Dark Uncles van kunstenaar Klaas Rommelaere. Na de rondleiding ga je zelf aan de slag tijdens een hands-on workshop. Het perfecte uitje op zondag met kinderen (van 4 tot 12 jaar) en (groot)ouders! Een rondleiding duurt één uur, gevolgd door een workshop van één uur.
NL FR