Wilde Westen

Over

De vernieuwde muzieksite (2017) is het muzikale hart van de stad. Ondermeer Radio 2 en het Conservatorium hebben er hun thuis. Ga zeker even binnen en speel gerust een deuntje op de vleugelpiano. Vlak naast het muziekcentrum bevindt zich concertzaal De Kreun. Dit is de thuis van concertorganisatoren ‘Wilde Westen’. Deze creatieve bende organiseert optredens en festivals.

WONDER programma

AN PIERLE plays MUD STORIES @ThePenta
AN PIERLE plays MUD STORIES @ThePenta
15 oktober
Georganiseerd door: Wilde Westen
Songwriter / componiste An Pierlé brengt in 1999 haar debuutplaat Mud Stories uit. Daarop zijn enkel haar stem en elektrische piano te horen. Het album werd een schot in de roos. Twintig jaar na de release keert An terug naar waar het allemaal begon en brengt ze Mud Stories opnieuw voor een live publiek.
Sohnarr @Schouwburg
Sohnarr @Schouwburg
21 oktober
Georganiseerd door: Wilde Westen
Twee jaar geleden stapte Patricia Vanneste uit Balthazar. Niet veel later pakte ze haar koffer, en reisde ze in haar eentje door de uitgestreke herfstlandschappen van Zweden en Noorwegen. Veel bagage had ze niet: twee violen, een microfoon, een laptop, midi-keyboard en een paar goeie stapschoenen. Patricia ging in isolatie, zocht de imposante eenzaamheid op en voelde zichzelf vervagen. Het muzikale resultaat daarvan is Sohnarr.
DRIFTWOOD @WildeWesten
DRIFTWOOD @WildeWesten
10 november
Georganiseerd door: Wilde Westen
D R I F T W O O D is het eigenzinnige muziekproject rond stichter en bezieler Sam De Bock. Samen met Patricia Vanneste (voormalig muzikante bij Balthazar, Hydrogen Sea) en Sam Pieter Janssens (And Then Came Fall) tekent deze veelbelovende band voor een unieke en eigengereide sound die raakpunten zoekt met zowel Massive Attack, Tricky, Lamb als Tom Waits.
SX @Depart
SX @Depart
5 november
Georganiseerd door: Wilde Westen
Weinig Belgische artiesten klinken zo on-Belgisch als SX. De band rond Stefanie Callebaut en Benjamin Desmet bracht met Eros hun derde plaat uit, en die titel liegt er niet om. Het is een heerlijk zwoel album geworden, waarop SX op zoek gaat naar het raakvlak tussen mens en machine en tussen design en desire.
NL FR