Summer School: Living Waterscapes

Summer School: Living Waterscapes
In september vond de Summer School: Living Waterschapes plaats in Bolwerk, waaraan 11 jonge activisten, ondernemers, designers en kunstenaars konden deelnemen. Hun missie: de toekomst van urban waterscapes in Kortrijk ontdekken.
Ze gingen aan de slag met verschillende uitdagingen en door middel van ideation en prototyping bouwden ze 3 installaties die elk een eigen focus hadden op een thema met maatschappelijke impact.
Tijdens deze hands-on educatieve ervaring konden de deelnemers verschillende methodieken, technieken en processen ontdekken. Ze werkten in multidisciplinaire teams samen onder begeleiding van coaches en experts. Doorheen de week deden ze aan territorial research om zo hun prototypes uit te werken met focus op duurzaamheid en impact.
Project door Start@K, Bolwerk en Eiland Collective in samenwerking met De Watergroep & Durf2030. Dank aan de partners Designregio Kortrijk, De Stadsboederij, Eurométropole, Hello Water, Leiedal, LZSB, POOL IS COOL, POM West-Vlaanderen, VOKA en Voxdale.