TYYYPOëzie installatie

TYYYPOëzie installatie
TYYYPOëzie toont de spannende ontmoeting tussen woord en beeld en onderzoekt hoe deze elkaar beïnvloeden. Met de beroemde visuele dichtbundel ‘Bezette Stad’ van schrijver Paul van Ostaijen en kunstenaar Oscar Jespers als inspiratiebron.
Dit jaar is de honderdste verjaardag van ‘Bezette stad’, de iconische dichtbundel van schrijver Paul van Ostaijen en ontwerper Oscar Jespers. Volgens sommigen ook wel het eerste multimediale kunstwerk ter wereld.

Platform voor grafisch ontwerp Graphic Matters en literair platform Watershed vieren dit jubileum met het bijzondere project TYYYPOëzie.
Vijf woordkunstenaars en vijf ontwerpers vinden elkaar op het snijvlak van taal en typografie en maken in duo’s experimentele beeldgedichten over de moderne stad. De kunstwerken vormen samen een reizende installatie die de komende maanden verschillende locaties aandoet in Nederland en Vlaanderen.
Bijzonder aan dit project is verder dat een schrijver en typograaf samen een nieuw werk hebben gemaakt. De deelnemende duo's zijn: Lisette Ma Neza & Jasmine Roemendael, Maud Vanhauwaert & Jelle Jespers, Hind Eljadid & Kristyan Sarkis, Joost Oomen & Pieter Boels en Jonathan Griffioen & Team Thursday .