Agenda

Ontdek hier alle WONDER events. Klik door op een event naar keuze om je in te schrijven. 
20.10
WONDER opening
Welkom vanaf 18u00 voor de WONDER opening in de Budafabriek in Kortrijk.
20.10
Lezing De productieve stad
Lezing De productieve stad
De maakindustrie vormt een toegevoegde waarde voor een stad. TRANS architectuur | stedenbouw werkt(e) aan uiteenlopende projecten in Gent en Kortrijk die het thema bijzonder actueel en relevant maken. De lezing wordt voorafgegaan door de uitreiking van de architectuurprijs Kortrijk.
21.10
Creativity Summit
Creativity Summit
Welkom op vrijdag 21 oktober 2022 voor onze Creativity Summit, in het kader van het unieke WONDER Kortrijk Creativity Festival in de Budafabriek. We wisselen inspirerende regionale cases van bedrijven en ontwerpers rond circulaire economie en innovatie in de zorg af met een boeiend internationaal verhaal uit het UNESCO Creative Cities Network.
21.10
Workshop: ontwerpen voor intuïtieve assemblage toegepast in de productie context.
Ben je in je professionele leven bezig met producten ontwerpen die manueel worden geassembleerd? Davy Parmentier van UGent design.nexus onderzocht tijdens zijn doctoraat een methodiek om producten fool-proof te ontwerpen voor betere manuele assemblage. In deze workshop ervaar en leer je zelf werken met de methodiek. Doelgroep; R&D ontwerpers, designers, productie verantwoordelijken, … De workshop heeft zowel een theoretisch als praktisch luik en is volledig gratis.
27.10
Innovatiecongres - Verderkijkers
Innovatiecongres - Verderkijkers
Neem deel aan een avond vol wondering tech. Laat je in vervoering brengen door innovatieve mensen en verhalen op hét innovatiecongres van Voka West-Vlaanderen. We werpen een kritische blik op technologie en zetten de mooiste ‘wondering stories’ in de innovatieve spotlights.
28.10
Interactive Projection Mapping
De laatstejaarsstudenten Bachelor Devine (Digital Design & Development) Howest palmen de gevel van Broelkaai 6 in. De studenten bouwen tijdens hun projectweek interactieve projecties en het gebouw vormt daarbij hun canvas. Zo word je ondergedompeld in een digitaal spektakel dat je kan aansturen met smartphones, tablets en sensoren. De “digital creatives” van Devine vullen de avond met verschillende creatieve experimenten en mini-games. Elke 20 minuten laat een andere student het beste van zichzelf op de gevel verschijnen en kan je als publiek zelf deelnemen in hun projecten.
29.10
Workshop tuft
Workshop tuft
Altijd al zelf een tapijt willen maken? Tijdens deze workshop tuften ga je aan de slag met een manueel tuftpistool en wol. Zo maak je een wand- of vloertapijt van jouw eigen ontwerp, een echte eye-catcher! We experimenteren met verschillende kleuren en lengtes van draden, structuren en vormen. Beeld: Maak&Transmettre
29.10
Talk: Touching a phygital world. Kunstenaars en ontwerpers in de hedendaagse digitaliteit.
Talk: Touching a phygital world. Kunstenaars en ontwerpers in de hedendaagse digitaliteit.
Wat betekent tactiele gevoeligheid in de fygitale tijd? En hoe gaan kunstenaars en ontwerpers om met actuele digitale ontwikkelingen? Op zaterdag 29 oktober gaat Anneleen Swillen, curator van de tentoonstelling, in gesprek met enkele kunstenaars en ontwerpers uit de tentoonstelling Super Tactility Soft Technology die momenteel loopt in museum Texture. Je ontdekt er het werk van jonge ontwerpers rond het tactiele in deze digitale tijd. Beeld: Benjamin Navet
03.11
Expertendag futureproof ondernemen in design
Flanders DC organiseert op donderdag 3 november een Expertendag rond futureproof ondernemen als ontwerper. Hou met dit event de vinger aan de pols en laat je uitdagen door een aantal thema’s die onvermijdelijk zijn bij het verder groeien als ontwerper en ondernemer. Welke invloed heeft artificiële intelligentie binnenkort op het ontwerpproces? Hoe trekt bevlogen leiderschap in een inclusieve organisatie diverse en loyale werknemers aan? Is binnenkort alles experience design en circulair? Onze experts zorgen voor antwoorden en nieuwe inzichten, samen met jouw sectorgenoten. Meer info volgt. Contacteer Hélène Koole voor meer informatie. helene.koole@flandersdc.be
03.11
Talk: Designers en ingenieurs van de toekomst
Een interactieve lezing over de toekomstige jobs van designers en ingenieurs. De industrie evolueert versneld en dankzij nieuwe technologieën hebben hedendaagse ontwerpers een variatie aan kennis en vaardigheden nodig. Die snelle verandering roept echter ook vragen op. Welke rol zullen ontwerpers en ingenieurs moeten opnemen? Welke kennis en vaardigheden zullen ze moeten verwerven om relevant te blijven? De toekomstige vooruitzichten lijken best spannend. Vanuit Universiteit Gent campus Kortrijk en de Design.Nexus onderzoeksgroep geven we u tijdens een interactieve lezing antwoord op deze vragen. We hopen u zo warm te maken voor de toekomst, die niet enkel schrikwekkend is voor ontwerpers en ingenieurs, maar vooral extreem boeiend.
06.11
Museumzondag in Texture: Tast-Zin!
Museumzondag in Texture: Tast-Zin!
Op zondag 6 november kan je zelf aan de slag met enkele van de tentoongestelde installaties van de expo Super Tactility Soft Technology in Texture. Ontmoet hedendaagse ontwerpers die op eigenwijze manieren werken met textiel en ga in interactie met hun werk. Beeld: Knitting Space, Joanna Reuse en Magalie Delbeke
06.11
Workshop circulair zeepmaken
Workshop circulair zeepmaken
Tijdens de workshop leer je de zeep maken via de trage, koude proces methode en gebruiken we "rest" ingrediënten zoals koffiegruis en bierdraf! Deze specialere ingrediënten zijn perfect herbruikbaar om er een zalige scrub van te maken. Layla Cornelissen van Zeepzot toont je stap voor stap hoe je dat aanpakt. Georganiseerd in het kader van de Circulaire Cocreatie Hub en met de steun van ESF.
NL EN
Wonder – Kortrijk Creativity Festival – 20.10 - 06.11.2022