Menu
Wonder Creativity Festival WONDER Festival • Kortrijk • 17.10 – 03.11.2024

Mimesis 4

Mimesis 4
4n20 is een ruimte voor kunst in een voormalig weefatelier. Een ruimte die geschiedenis ademt, een relict van het textielverleden in Kortrijk. Het atelier heeft een ziel en is de drager van de kunst die er getoond wordt. 
Met 'Mimesis' worden de raaklijnen afgetast tussen kunst en design, evenwel met een iets andere, eigen 4n20 insteek. Een interessante dialoog wordt aangegaan, met kunstenaars en designers onder elkaar, en met de bezoeker. 
 
Je kan meteen heel wat vragen stellen: wat is het verschil tussen design en kunst?  Is design een object of een omgeving louter 'mooier maken' met behoud van (of herinnering aan) de functionaliteit? Wanneer wordt dat vormgeven kunst?  Schept kunst eerder een imaginaire wereld?  Valt er een duidelijke grens te trekken?  Wordt van kunst eerder verwacht dat het het gemoed raakt of de gedachte triggert?  En van design dat het enkel 'mooi oogt'?
 
4n20 nodigt met Mimesis een selecte groep van kunstenaars, ontwerpers en fotografen uit, om enkele werken te selecteren die hun affiniteit rond deze raaklijnen in hun eigen beleving weergeven. Elk van hen installeert zich in de 4n20 Ruimte voor Kunst en iets verder ...

Georganiseerd door

4n20 Ruimte voor Kunst

Locatie

4n20
Jakob van Arteveldelaan 24
Kortrijk
Wonder Creativity Festival