Menu
Wonder Creativity Festival WONDER Festival • Kortrijk • 17.10 – 03.11.2024

WONDER CLUB house

WONDER CLUB house
7 designbedrijven (Allaert Aluminium, Joli, Modular Lighting Instruments, Novy, Umbrosa, Vincent Sheppard en Wever & Ducré) presenteren samen in de prachtige salons van Broelkaai 6 onder de naam WONDER CLUB house, in samenwerking met nieuw werk van Belgische ontwerpers, o.a. Jolien Holvoet, Moss Studio, Dries Truyers, Fraziel Atelier, Copper & Light.

WONDER CLUB

WONDER CLUB is een collectief van 7 designbedrijven, gevestigd in de Kortrijk UNESCO Design Region. Deze regio staat gekend voor zijn uitstekende design bedrijven en enthousiasme voor het samenwerken met ontwerpers. WONDER CLUB is daarom een logische samenwerking van designbedrijven Allaert Aluminium, Joli, Modular Lighting Instruments, Novy, Umbrosa, Vincent Sheppard en Wever & Ducré. Ze bieden het beste in Belgisch design, met showrooms op slechts 20 km afstand.

Wever & Ducré biedt trendy LED-verlichting die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook compact, energiezuinig en gericht op het verbeteren van de levenskwaliteit.

Vincent Sheppard produceert duurzame, comfortabele meubeliconen voor gedeelde mooie momenten, gedreven door vakmanschap en passie.

Umbrosa's schaduwoplossingen combineren elegantie, eenvoud en ongeëvenaarde ergonomie. Met trots produceren ze ’s werelds mooiste en meest duurzame parasols.

Novy is dé specialist in dampkappen, werkbladafzuiging, kookplaten en designverlichting met gesture control.

Bij Modular Lighting Instruments gaan ze voor de ultieme verlichtingsexperience. Hun architecturale verlichting tilt dan ook de schoonheid van elke ruimte naar een hoger niveau.

Joli is een kwaliteitslabel voor Belgisch design, op maat van uw behoeften en als aanvulling op uw leven.

Allaert Aluminium is gespecialiseerd in ramen, deuren en gevel in aluminium, voor woningbouw, villa's en herenhuizen.

Jolien Holvoet

on·kruid (het; o; meervoud: onkruiden) 
1. ongewenste plant(en) tussen gekweekte gewassen: onkruid vergaat niet de slechten blijven het langst leven (Onkruid. (z.d.). In Van Dale Online. Geraadpleegd op 13 april 2024, van https://www.vandale.nl/gratis-woordenboek/nederlands/betekenis/onkruid) 
Voor de ene is een bepaalde plant onkruid, voor de andere niet. In het straatbeeld wordt onkruid vaak als slordig gezien, onverzorgd en dus ongewenst. Binnen het gegeven van de stad kan onkruid, of mooier gezegd; kunnen stoepplantjes, echter ook net positief zijn. 
Door het onkruid in een andere context te plaatsen ontstaat een poëtisch beeld en wordt er hopelijk een bewustwording op gang gebracht. Een appreciatie voor die plantjes, die zelfs tussen beton en tegels hun weg vinden. 
Door de plantjes te isoleren uit hun omgeving en ze in een installatie te plaatsen maak ik ze zichtbaarder. De kleine vaasvormpjes in de installatie zijn samengesteld uit losse elementen die aangepast kunnen worden aan het plantje in kwestie. De vaasjes vormen zo een landschap waar het onkruid een plaats krijgt, weg van de straat, binnen in huis. 
Die alledaagse "stoepplantjes" die we dagelijks wel ergens tegenkomen, dragen ook een schoonheid in zich. Daarom leg ik, gelinkt aan de installatie, ook een beeldverzameling aan van stoepplantjes die mijn aandacht trekken in het straatbeeld.

Bjorn Van Houtte

No Complaints

Bjorn Van Houtte (Fraziel atelier) is een grafisch ontwerper met een passie voor designbewegingen die een blijvende indruk hebben achtergelaten op het creatieve landschap. Hij heeft een zwak voor de tijdloze charme van Bauhaus, de speelse excentriciteit van de Memphis-stijl en de nostalgie van vintage design. Zijn spiegels zijn meer dan alleen reflecties—ze vertellen verhalen uit het verleden/toekomst. Zijn verkenning begon met glas-in-lood, waarbij de loodlijnen en kleuren een verbinding maakten. Door te beginnen met het maken van glas-in-loodramen voor zijn eigen huis, ontstond het concept van spiegels als een experiment.

Moss Studio

PITH.01

Moss Studio is het gezamenlijke, creatieve project van interieurarchitect en houtdraaier Mario Vanwynsberghe (°1973 - Vincent Van Duysen Architects en Nòbrega-Borghmans) en zijn echtgenote, herboriste Veerle Knockaert (°1974). 
In Moss Studio onderzoekt Vanwynsberghe als houtdraaier vanuit een fysieke, intuïtieve dialoog het samenspel van tegenwerkende krachten tussen hout en beitel en hoe hij dat spanningsveld naar een eigentijdse vormgeving, die uitnodigt tot authentieke beleving, kan vertalen. Knockaert verrijkt elk stuk met natuurlijke, duurzame afwerkingen op maat.
Met hun samenwerking viert Moss Studio de stille grootsheid van de natuur en pleit ze voor duurzame praktijken, biodiversiteit en het ontwikkelen van harmonieuze leefruimtes. Het herbestemmen van zieke of gevallen bomen vormt een rode draad in hun werk. Ze omarmen de inherente kwaliteiten van het hout dat ze herbestemmen, en eren de schoonheid van organische vormen en onvolkomenheden die voortkomen uit het materiaal zelf.
De sculpturale objecten van Moss Studio zijn niet schreeuwerig, maar licht en tactiel. Ze zijn het resultaat van een doordacht maar tegelijk organisch proces. Moss Studio maakt pretentieloze objecten in verfijnde eenvoud, wars van tijd, trends en marketing. Geen kunst, geen design, geen functionele ambacht. Moss Studio laat zich niet makkelijk definiëren. 

Dries Truyers

Dries Truyers vindt het combineren en creatief experimenteren met zowel gewone als ongewone materialen een van de meest fascinerende aspecten van meubeldesign. Met elk van zijn ontwerpen vertelt hij bovendien een verhaal. Duurzaamheid staat bij hem hoog in het vaandel, waarbij hij frequent gebruikmaakt van reststromen en gerecupereerde materialen.  

Georganiseerd door

Allaert Aluminium, Joli, Modular Lighting Instruments, Novy, Umbrosa, Vincent Sheppard, Wever & Ducré, Designregio Kortrijk

Locatie

Broelkaai
Broelkaai 6
Kortrijk
Wonder Creativity Festival